Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Kukoricás csirke

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

Kukoricás csirke

Hozzávalók:
A tésztához:
16 dkg finomliszt
6 dkg vaj
1 tojássárgája
5 dkg ementáli sajt
1-2 evőkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
2 dkg vaj darabokban
1 közepes fej összevagdalt vöröshagyma
20 dkg főtt vagy sült csirkehús 13 dkg konzerv tejes kukorica fél kis kockára vágott paradicsom paprika vagy zöldpaprika
2 tojás és egy fehérje
1,5 dl tejszín
1 dl tej
3 dkg reszelt ementáli sajt
1 csokor összevagdalt snidling
Hirdetés

Elkészítés:
A sütőt nagyon forróra, (210 C, gázsütőt 190 C) előmelegítjük. A lisztet
átszitáljuk, majd ujjbegyünkkel a vajat benne elmorzsoljuk. A
tojássárgáját, a sajtot meg a vizet hozzáadva összedolgozzuk, majd
deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha nem áll össze teszünk hozzá még
egy kevés vizet. Folpackba csomagolva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a hagymát vajban megpároljuk, lecsepegtetjük.
Egy 20 cm átmérőjű, alacsony peremű kerek formát olvasztott vajjal vagy
olajjal kikenünk. A tésztát két folpack lap között akkorára nyújtjuk,
hogy a forma alját és oldalát kibélelhessük vele. Zsír- vagy sütőpapírt
teszünk rá, erre nyers rizst vagy babot öntünk. Erre azért van szükség,
hogy a lapot elősüssük, de sülés közben ne emelkedjen fel. A rizs vagy a
bab ettől az eljárástól nem sérül, az később a szokott módon
felhasználható. 10 percig sütjük. A rizst vagy babot és a papírt
eltávolítjuk, a tésztát további 7 percig sütjük. A sütőt 180 C fokra
mérsékeljük.
A hagymát, a kis darabokra vágott csirkehúst, a lecsöpögtetett kukoricát
és a paprikát a tésztára terítjük. A többi hozzávalót simára keverjük,
majd a tésztára öntjük. Még 35 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük.
Salátával melegen vagy hidegen tálaljuk
Elkészítési idő: 1 óra
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
deaside adatlapjadeaside
A dolgokat néha nem azért nem merjük megcsinálni, mert nehezek, hanem azért nehezek, mert nem merjük megcsinálni őket.
Gasztrokalandor pontok: 4000
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:925
2009-10-17 21:11:37

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!