Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Saláták
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A burgonyát hajában megfőzzük, majd hagyjuk egy picit meghűlni. Salátalét készítünk a cukor és ecet segítségével. A burgonyát az elkészített salátalébe belekarikázzuk. Állni hagyjuk minimum fél napot, így a burgonya beissza egy picit a salátalé ízét (nem lesz száraz a krumpli). Közben a lilahagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Egy kisebb üvegedénybe lesózva szintén legalább fél napra eltesszük állni.
A majonézt és a tejfölt összekeverem egy nagyobb edénybe. Kb. két evőkanál étolajat teszünk bele, ez egy kicsit megfényesíti az öntetet. Ízlés szerint édesítjük cukorral. Először a hagymát tesszük a mártásba, mégpedig úgy, hogy előzőleg jól kinyomkodjuk a hagymát, így szinte teljesen elveszti az erejét, és nem igazán okoz gyomorégést. Miután a hagymát beletettük, jöhet a burgonya, melyet jól átszűrve adjunk a mártáshoz.
Elkészítési idő:
30 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
Elkészítette (1):
e.erika
|
||||||
id:429 |
2009-03-08 12:23:15 |