Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
2 kg vegyes disznóhús ( csülök, köröm, bőr, szív, nyelv, fül stb.)
15 dkg vöröshagyma 8 dkg sárgarépa 5 dkg fehérrépa babérlevél fokhagyma feketebors (szemes) só
Kocsonya képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A megtisztított disznóságokat alaposan megmossuk, felöntjük hideg vízzel, úgy, hogy ellepje. Ha a víz felforrt, leszedjük a tetejéről habot, majd beletesszük a fűszereket és a zöldségeket. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. A megpuhult húsdarabokat kicsontozzuk s mélytányérokra helyezzük . A léről leszedjük a zsírt, majd lefejtjük a leülepedett húsfoszlányokról (Én ehhez egy 5 L-es csapos söröshordót használok. Csiszolóvászon segítségével eltávolítottam a hordó tetejét. Beleöntöm a kocsonya levét. Állni hagyom egy darabig, amíg a szilárd anyagok leülepednek az aljára és ezyír felúszik a tetejére. A csapon keresztül engedem ki a majdnem tükörtiszta kocsonya levet. Mivel a csap a hordó aljától kb 4 cm magasságban van, az üledék ott marad az alján, a zsír pedig végig a tetején marad.). Ráöntjük a lefejtett levet a tányérokban a húsokra és hűvös helyre tesszük dermedni.
Fogyasztás előtt citrommal, vagy ecettel meglocsoljuk.
Elkészítési idő:
3 óránál több
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:987 |
2009-10-21 21:45:28 |