Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Marha
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók:
6 szelet marhahús 10 dkg füstölt szalonna Az elősütéshez: olaj A vadas mártáshoz: 2-2 sárga-fehérrépa 1vöröshagyma 2 ek.olaj 1ek.kristálycukor 2 kk.delikát őrölt bors 2 babérlevél 2 dl tejföl 2 ek.mustár 1 ek.liszt fél citrom leve
Knédli vadas mártással képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítése:
A marhahús szeleteket kiklopfoljuk,olajban mindkét oldalát átsütjük. Félre tesszük. A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk,a hagymát is és karikákra vágjuk. Az olajat egy lábasba öntjük,a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk,a cukrot beleszórjuk,karamellizáljuk. A zöldségeket hozzáadjuk,pár percig együtt pirítjuk,vízzel felöntjük,borsozzuk,a babérlevelet beletesszük. Az átsütött hús szeleteket bele tesszük és fedő alatt puhára pároljuk. A húsokat kivesszük,a zöldségeket kipürésítjük,majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Tálaljuk knédlivel,a hússzeleteket a mártással leöntjük. Knédli receptje: Hozzávalók: 50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke kb. felesen) 3,5 dl víz 1 db tojás 2 dkg élesztő 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só 2 tk. étolaj Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekevertem,majd felfuttattam. A lisztet egy kelesztőtálba tettem,hozzá kevertem a sót,bele ütöttem a tojást,hozzá adtam a megkelt élesztőt és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztottam. A tálat olajjal kikenjük a tésztát bele tesszük és olajjal lekentem. Duplájára kelesztettem. Egy lábas aljába két ujjnyi vizet tettem,egy tészta kiszedő edényt tettem bele,az alját kibéleltem szilikonos sütőpapírral és a kis gombócokra formázott tészta gombócokat bele tettem. 3 db fért bele az edénybe és fedő alatt,nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok,knédli kész lett. A fedőt "sütés" közben nem szabad levenni!!!!!!!!!
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
id:3954 |
2013-02-25 21:36:32 |