Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Tészták
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Az átszitált lisztet, cukrot, sót, és élesztőt egy-két kézmozdulattal összekeverem, és hozzáadom az egy bögre vizet, majd összekeverem épp csak annyira hogy összeálljon. Egy ragacsos galuska tésztát fogunk kapni, amit nem kell kidolgozni, csak összekeverni.
Lefedem és ott hagyom magára 12-14 órára. Ezt a kenyérsütést akkor kezdjük el amikor tudjuk hogy a 12-14 óra letelte után ismét hozzátudunk fogni a készítéséhez. Másnap kivettem a kelesztőtálamból, és lisztezett deszkára borítottam. Hát nem egy bizarr látvány valóban. A lisztezett deszkán behajtogattam a tészta széleit a videón látható módon, majd konyharuhára áttettem , amire sütőpapírt helyeztem beszórva szezámmaggal, és megint hagytam lefedett állapotban pihenni 2 óra hosszat. Ezek után a sütőt előmelegítettem 250 °C fokra és olyan edényt választottam aminek fedele is van és berakhatom a sütőbe is. Ezt is előmelegítettem. Én nem kentem és liszteztem ki az edényt. A tésztát bele tettem én is az edénybe és lefedett állapotban 30 percig sütöttem. 30 perc után levettem a fedőt, és sütöttem további 20-25 percet fedő nélkül. Egy igen kulináris, aranybarna héjú, jó ízű kenyér lett belőle. Ajánlom mindenkinek!
Elkészítési idő:
3 óránál több
|
||||||
id:1963 |
2010-04-04 13:13:22 |