Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és előfőzzük (nem szabad szétfőzni).
A húst, a tojást, sót, borsot és ízlés szerinti mennyiségű áttört fokhagymát összedolgozzuk (mint amikor fasírtot készítünk). Ha szükséges, tehetünk hozzá prézlit. A karfiolrózsákat belecsomagoljuk (befedjük) az összekevert darált húsba. Ennél a résznél választhatunk. Megsütjük bő olajban/zsírban vagy sütőben. (Én olajban sütöttem ki.) Egy jénai tálat kikenünk olajjal/zsírral. A sütőt előmelegítjük. A húsos karfiolokat a tálba rakjuk, és betesszük a sütőbe sülni. 30 perc után kivesszük, és leöntjük a tejes öntettel (tejet a 2 db tojással össze keverjük). Megszórjuk a reszelt sajtal, és visszatesszük, sütjük még 10-15 percet, hogy aranybarna legyen.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:3369 |
2011-08-09 18:57:10 |