Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
40 dkg karfiol
(vagy 20 dkg karfiol és 20 dkg brokkoli) 10 dkg sárgarépa 1/2 szál póréhagyma 1 ek.vaj 2 zöldségleveskocka 1 ek. vágott petrezselyem A palacsinatmetélthez: 1 tojás, 6 dkg liszt, 1 mk. szárított bazsalikom víz+tej a szükséges mennyiségben 4 ek.olaj a sütéshez
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük. A répát, a pórét megtisztítjuk fél karikákra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd felöntjük bő egy liter vízzel. Amikor forr, belemorzsoljuk a leveskockát, beletesszük a karfiolrózsákat, csipetnyi sóval, cukorral ízesítjük és nagyon kíméletesen főzzük. Ha a karfiol már félig puha, beletesszük a sárgarépát, kevés őrölt fehér borsot, és kíméletesen főzzük tovább. Amikor még roppanós a karfiol, megszórjuk petrezselyemmel, és a levest levesszük a tűzről. Palacsintametélttel tálaljuk. A palacsintákat kisütjük a szokásos módon, feltekerjük, majd vékonyra metéljük és a levessel tálaljuk.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
id:854 |
2009-10-13 19:57:07 |