Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Panna Cotta
Hozzávalók - 4 személyre - - 5 dl tejszín - 5 tk. cukor - 3 lap zselatin - 1 vanília kikapart magja zselé - 3 narancs leve - 8 naspolya húsa - 1 ek. citromlé - 1 ek. cukor tonkababos csokoládéöntet - 10 dkg tejcsokoládé - 2 tk. tonkabab lereszelve - 5 dl tejszín PANETTONE EGYSZERŰEN Hozzávalók – 1 darabhoz – - 12,5 dkg liszt - 7,5 gr friss élesztő - 3 dkg cukor - 0,5 dl tej - 5 dkg vaj - 0,5 db. citrom reszelt héja - 2 kisebb db. tojás sárgája - 1 csipet só - mazsola, kandírozott citrom – és narancshéj apróra vágva
Karácsonyi panna cotta és egyszerű panettone képes recept
|
||||||
Elkészítés:
panna cotta
A zselélapokat beáztatjuk néhány percre, s közben a tejszínt, tejet, cukrot, vanília magot forráspontig melegítjük, de nem forraljuk fel. Ekkor kivesszük a vízből a zselatinlapot, kinyomkodjuk, és a tejszínhez adjuk. Ha feloldódott, leszűrjük és formába öntjük. Minimum 5-6 órát hagyjuk a hűtőben dermedni, de akár egész éjszakára is ott maradhat. zselé A zselatinlapot ismét pár percre vízbe tesszük, közben megpucoljuk a naspolyát és leszedjük a húsát. Enyhén megmelegített, de nem felforralt narancslében elkeverjük, amihez hozzáadtuk melegítéskor a citromlevet és cukrot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Leszűrjük amikor kihűlt és formába öntjük. Megvárjuk amíg megdermed, majd a panna cotta tetejére helyezzük. tonkababos csokoládéöntet A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd amikor már folyékony, hozzákeverjük a tonkababot. Ha kihűlt, a panna cotta köré öntjük. Azért használunk tejcsokoládét, mert a tonkababnak a keserű mandulára emlékeztető íze van, s a tejcsokoládé hozza ki legjobban az ízvilágát. Panettone Az olaszok ezt a süteményt nagyon körülményesen is el tudják készíteni, de van egy egyszerű változat, ami éppolyan jó, semmiben nem különbözik a több, mint 1 napos eljárástól. Az élesztőt a cukor felével felfuttatjuk meleg helyen a langyos tejben. Amikor kész, a lisztet egy tálba öntjük, a közepén lyukat készítünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a vajat, a citromhéjat és a tojások sárgáját, majd tésztává dagasztjuk – ha valakinek van kedve tésztadagasztó géppel elkészíteni, úgy is lehetséges -. A végén hozzádagasztjuk a gyümölcsöket is. Majd letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amikor kész, egy tetszőleges formát, amiben lehet sütni, kibélelünk sütőpapírral – van aki virágcserépben készíti, van aki tortaformában -, beletesszük a masszát és 180 fokosra melegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A végén végezzünk rajta szúrópróbát egy hústűvel, hogy megsült-e, mert ez a sütemény elég magas lesz, lehet, kell még neki majd egy kis idő. Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2011/11/dolce-vita-az-en-izvilagom-dolce-natale.html#ixzz1fAvvkHK4
Elkészítési idő:
3 óránál több
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3494 |
2011-11-30 10:30:02 |