Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Karácsonyi panna cotta és egyszerű panettone

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

1

Karácsonyi panna cotta és egyszerű panettone

Hozzávalók:
Panna Cotta
Hozzávalók - 4 személyre -

- 5 dl tejszín
- 5 tk. cukor
- 3 lap zselatin
- 1 vanília kikapart magja

zselé
- 3 narancs leve
- 8 naspolya húsa
- 1 ek. citromlé
- 1 ek. cukor

tonkababos csokoládéöntet
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 tk. tonkabab lereszelve
- 5 dl tejszín

PANETTONE EGYSZERŰEN
Hozzávalók – 1 darabhoz –
- 12,5 dkg liszt
- 7,5 gr friss élesztő
- 3 dkg cukor
- 0,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 0,5 db. citrom reszelt héja
- 2 kisebb db. tojás sárgája
- 1 csipet
- mazsola, kandírozott citrom – és narancshéj apróra vágva
Karácsonyi panna cotta és egyszerű panettone képes recept
Elkészítés:
panna cotta
A zselélapokat beáztatjuk néhány percre, s közben a tejszínt, tejet, cukrot, vanília magot forráspontig melegítjük, de nem forraljuk fel. Ekkor kivesszük a vízből a zselatinlapot, kinyomkodjuk, és a tejszínhez adjuk. Ha feloldódott, leszűrjük és formába öntjük. Minimum 5-6 órát hagyjuk a hűtőben dermedni, de akár egész éjszakára is ott maradhat.
zselé
A zselatinlapot ismét pár percre vízbe tesszük, közben megpucoljuk a naspolyát és leszedjük a húsát. Enyhén megmelegített, de nem felforralt narancslében elkeverjük, amihez hozzáadtuk melegítéskor a citromlevet és cukrot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Leszűrjük amikor kihűlt és formába öntjük. Megvárjuk amíg megdermed, majd a panna cotta tetejére helyezzük.
tonkababos csokoládéöntet
A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd amikor már folyékony, hozzákeverjük a tonkababot. Ha kihűlt, a panna cotta köré öntjük. Azért használunk tejcsokoládét, mert a tonkababnak a keserű mandulára emlékeztető íze van, s a tejcsokoládé hozza ki legjobban az ízvilágát.

Panettone
Az olaszok ezt a süteményt nagyon körülményesen is el tudják készíteni, de van egy egyszerű változat, ami éppolyan jó, semmiben nem különbözik a több, mint 1 napos eljárástól.
Az élesztőt a cukor felével felfuttatjuk meleg helyen a langyos tejben. Amikor kész, a lisztet egy tálba öntjük, a közepén lyukat készítünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a vajat, a citromhéjat és a tojások sárgáját, majd tésztává dagasztjuk – ha valakinek van kedve tésztadagasztó géppel elkészíteni, úgy is lehetséges -. A végén hozzádagasztjuk a gyümölcsöket is. Majd letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amikor kész, egy tetszőleges formát, amiben lehet sütni, kibélelünk sütőpapírral – van aki virágcserépben készíti, van aki tortaformában -, beletesszük a masszát és 180 fokosra melegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A végén végezzünk rajta szúrópróbát egy hústűvel, hogy megsült-e, mert ez a sütemény elég magas lesz, lehet, kell még neki majd egy kis idő.

Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2011/11/dolce-vita-az-en-izvilagom-dolce-natale.html#ixzz1fAvvkHK4
Elkészítési idő: 3 óránál több
CimkékCimkék:
csokoládé,  dolce vita,  kandírozott gyümölcs,  narancs,  naspolya,  panettone,  panna cotta,  tonkabab
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
RozmaringésCsokoládé1 adatlapjaRozmaringésCsokoládé1

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 2690
Kedvencekhez adta (1):
Gita
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3494
2011-11-30 10:30:02

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!