Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Piskóta: 6 tojás,
4 cs. vaníliás pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütőpor, 2 narancs reszelt héja. Krém: 8 evőkanál cukor, 4 csomag vanília ízű pudingpor, 4 dl narancslé, 2 narancs reszelt héja, 8 dl tej, 6 dl Hulala tejszín. Kenéséhez: 3-4 ek. narancslekvár vagy sárgabarack lekvár, kb. 1 dl narancslé. Díszítéshez: karikára vágott narancs negyedekre szeletelve, csokidísz.
Karácsonyi narancsos tejszínes szelet képes recept
|
||||||
Elkészítés:
3 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd belereszelünk 1 narancs héját, belekeverjük a 2 vaníliás pudingporral elkevert 1 kk. sütőport. 30x38 cm-es vagy hasonló méretű tepsibe öntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik piskótalapot is. A lekvárt felforraljuk a narancslével.
A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével. A tejjel lassan felöntjük, hozzákeverjük a narancshéjat, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk. Az egyik piskótalapot egy mélyebb tepsibe tesszük, megkenjük a hígított lekvárral, majd a krém 3/4 részét rákenjük. A másik piskóta lapot is lekenjük lekvárral, majd a lekváros felületével lefelé ráhelyezzük a krémre. A piskóta tetejét ismét megkenjük lekvárral, majd befedjük a maradék krémmel. Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk. Kockákra szeleteljük, majd a narancscikkekkel és csoki díszekkel kirakva tálaljuk. Forrás: angelawebcuki.blogspot.com
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1848 |
2010-01-31 16:10:41 |
Örülök, hogy tetszenek a sütik, remélem ízleni is fognak.
Üdvözlettel: Angéla