Navigáció: Címlap Receptek Levesek Kapros zöldbableves fogasgombóccal

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Kapros zöldbableves fogasgombóccal

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
1 db citrom
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
10 dkg halfilé

bors
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
1 db zsemle
2 db tojás
1 l víz, kapor
zsemlemorzsa
Kapros zöldbableves fogasgombóccal képes recept
Elkészítés:
Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat rakunk, majd a zöldbabot, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá.
A fogasfilét apróra vágjuk. A zsemlét tejszínbe áztatjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk. A keverőtálba tesszük a fogast, a fokhagymát, és a zsemlét, a tojást, a lisztet, így összekeverjük, majd formázzuk és megfőzzük: ebből lesz a gombóc.
Amikor felforrt a leves, rántást készítünk, beletesszük a levesbe. Citromot csepegtetünk a levesbe, és egy kevés tejszínt is.
Tálalásnál egy szép agyagedénybe merünk a levesből, majd beletesszük a gombócot. Kaporral díszítjük.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
zöldbab,  fogas
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
deaside adatlapjadeaside
A dolgokat néha nem azért nem merjük megcsinálni, mert nehezek, hanem azért nehezek, mert nem merjük megcsinálni őket.
Gasztrokalandor pontok: 4000
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:947
2009-10-20 08:57:47

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!