Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat rakunk, majd a zöldbabot, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá.
A fogasfilét apróra vágjuk. A zsemlét tejszínbe áztatjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk. A keverőtálba tesszük a fogast, a fokhagymát, és a zsemlét, a tojást, a lisztet, így összekeverjük, majd formázzuk és megfőzzük: ebből lesz a gombóc. Amikor felforrt a leves, rántást készítünk, beletesszük a levesbe. Citromot csepegtetünk a levesbe, és egy kevés tejszínt is. Tálalásnál egy szép agyagedénybe merünk a levesből, majd beletesszük a gombócot. Kaporral díszítjük.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:947 |
2009-10-20 08:57:47 |