Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Olajon megfuttatjuk a gombát, majd rádobjuk a répát,a petrezselymet, a zellert és néhány percig pároljuk. A zöldborsót is hozzáadjuk, kaporral, tárkonnyal , gyömbérrel fűszerezzük, zózzuk, borsozzuk. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk és kis lángon puhára főzzük. A gombóchoz a zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált hússal összekeverjük. A tojást beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, kaporral fűszerezzük, és apró gombócokat formáluk belőle. A tejszínt meg a lisztet összekeverjük, a levest ezzel sűrítjük, majd belefőzzük a gombócokat. Végül kevés cukorral, chilivel, currível és citromlével ízesítjük.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:3 |
2008-07-07 19:12:19 |