Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Kapros csukagombóc

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

1

Kapros csukagombóc

Hozzávalók:
30 dkg filézett csukahus
2 dl tejszin
3 tojás fehérje

1 késhegynyi fehérbors
1 kis fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petr.gyökér
1 kicsi zellergumó
2 evk. fehérbor
1/2 citrom
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 csomó kapor
Kapros csukagombóc képes recept
Elkészítés:
A halhust péppé darálom, majd 2 evk.kanál tejszinnel, a tojás fehérjékkel, sóval és a borssal jól összedolgozom. 1/2 óráig a hütőben pihentetem.
Közben a csuka csontjaiból a zöldségekkel, fehérborral és a fél citrom reszelt héjával alaplevet készitek. Ebben főzöm 30 percig az előzőleg hideg vizes kézzel formázott gombócokat.
A vajat felolvasztot, hozzáadom a lisztet és ha már nem habzik, belekeverem a finomra vágott kaprot. Ezután felengedem a maradék tejszinnel és 2 dl leszürt főzőlével. Jól felforralom s ha még kell, fehérborral és citromlével izesitem.
A gombócokat ezzel a mártással leöntve tálalom, vajas burgonyát kinálok hozzá.
Elkészítési idő: 2 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
bokka56 adatlapjabokka56

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 1705
Kedvencekhez adta (1):
bokka56
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1636
2009-12-06 14:44:54

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!