Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
- 150g húsos szalonna,
- 1ek. olívaolaj, - 1kg marha lapocka, - 1db vöröshagyma, - 1db sárgarépa, - só, bors, - 2ek. liszt, - 3 pohár jó testes vörösbor (burgundi), - 2-3 pohár marhahúsleves, - 1ek. paradicsompüré, - 1/2 tk. kakukkfű, - 1 babérlevél, - 2 gerezd fokhagyma, - 20-30 gyöngyhagyma, - 25dkg gomba, - vaj, - zöldborsó.
Julia Childdal a konyhában: Burgundi marhatokány képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A szalonnáról vágjuk le a bőrét, majd kockázd fel. Lobogó vízben főzzük 10 percig, bőrével együtt. Szűrjük le és tegyük félre.
Vegyünk elő egy olyan edényt, ami később mehet a sütőbe is, megfelelő méretű ehhez az ételhez és van fedője. Az olívaolajat hevítsük fel benne és süssük zsírjára a szalonnakockákat, aztán szedjük ki és tegyük félre.Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A húst jó nagy kockákra vágjuk fel, úgy 4x4cm-re, majd szárítsuk meg őket papírtörlővel. A szalonna zsírjában pirítsuk meg minden oldalát a marhahús kockáknak.A kész húskockákat szedjük ki egy tányérra, és a levet, ami lecsöpög róluk, tartsuk meg a húsléhez, amit már el is készíthetünk a marha alapléből. A húsok után maradt zsírban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, ha szükséges persze pótoljuk a zsiradékot. Adjuk hozzá a karikákra vágott répát, a szalonnát és a húst is, majd szórjuk meg egy ek. liszttel úgy, hogy mindenhol bevonja a húsdarabokat. Feddjük le a tálat és 4 percre tegyük a forró sütőbe. Ezután vegyük ki és szórjuk meg a másik kanál liszttel, jól keverjük össze és tegyük vissza még 4 percre a sütőbe, lefedve. A vörösbort, a húslét, a hús sütés utáni levét, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsompürét, az apróra vágott babérlevelet és a kakukkfüvet keverjük össze és öntsük a húsra. Tegyük bele a szalonna félretett bőrét is, fedjük le, a sütőt állítsuk 150 fokra és az alsó részén főzzük 3-4 órán át. A körethez forrósítsuk fel a vajat egy kis sóval, borssal és egy csepp citromlével, mikor már forró dobdjuk bele a félbevágott gombákat, apránként, hogy piruljanak, ne hagyjuk, hogy levet eresszenek. Ugyanígy pirítsuk meg a gyöngyhagymákat is. A zöldborsót főzzük meg, majd forgassuk forró vajba őket. A gombákat és a hagymákat bele is lehet keverni a húsok közé, de mellészedve is tálalható. Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2012/02/julia-childdal-konyhaban-burgundi.html#ixzz1nTLG57PS
Elkészítési idő:
3 óránál több
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:3574 |
2012-02-26 09:52:41 |