Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
2 kicsi pohár natúr joghurt 3 dl cukor 4 db tojás 1 kk. őrölt fahéj 1 db citrom reszelt héja 2 dl olvasztott Rama 6 dl liszt 1 csg sütőpor 1 csapott ek. kakaópor 3-4 db nagyobb alma 1 db 25×39 cm-es tepsi sütőpapír a krémhez: 1 csg karamell pudingpor 10 dkg cukor 15 dkg Rama a bevonathoz-díszítéshez: tortabevonó csokoládé
Joghurtos almás kevert sütemény képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítése:
Először az almákat meghámozzuk,magházat eltávolítjuk és szép vékonyabb gerezdekre szeleteljük. Citromlével egy kicsit ecseteljük le,hogy az alma ne barnuljon meg! A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjét a cukorral keményre verjük,utána hozzá keverjük a tojások sárgáját és apránként a többi hozzávalókat a kakaó kivételével. A massza 2/3 részét a kibélelt tepsibe öntjük,a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót és a sárga tésztára folyatjuk. Egy villával egy kicsit megcifrázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük,míg kezd egy kicsit megkötni a teteje. Ekkor kivesszük a sütőből és rárakosgatjuk az alma gerezdeket. Visszatesszük és tűpróbáig sütjük. A tésztát kihűtjük. A pudingport a tejjel felfőzzük. A margarint a cukorral kihabosítjuk és kanalanként a meleg pudingot bele keverjük. A tésztára simítjuk. Dermedésig a hűtőben tároljuk. Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal. Én most csak lecsurgattam a csokit,darált mandulával díszítettem. Nagyon finom sütemény.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3577 |
2012-02-29 20:02:30 |