Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Ilona szelet II.

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

1
1
1

Ilona szelet II.

Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt,
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojás,
2 evőkanál kakaó,
1 csomag szalalkáli,
tej szükség szerint

Piskóta :
3 tojás,
3 kanál liszt,
3 ek. cukor

Krém:
5 evőkanál liszt,
0,5 l tej,
5 evőkanál cukor,
1 vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
30 dkg Rama,
25 dkg cukor,
1/2 dl rum
(A liszt helyett én pudinggal csináltam a krémet, ugyanúgy ahogy a pudingot főzöm, csak 4 dl tejjel főztem, hogy ne legyen_híg.)

Csokimáz:

20 dkg porcukor,
2 ek kakaópor,
3 ek,tej,
3 dkg vaj, vagy ráma margarin
Hirdetés

Elkészítés:
Barna tészta elkészítése:
A lisztet a rámával összemorzsoljuk, és a többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tejjel. 2 részre osztjuk, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Majd megsütjük a tepsi hátulján.

Piskóta elkészítése:
3 tojásból, 3 evőkanál cukorral, és 3 evőkanál liszttel piskótatésztát sütünk, de 3 cm-nél ne legyen vastagabb. Tepsibe simítjuk a piskótaalapot, majd megsütjük.

Krém:
5 evőkanál liszt, 0,5 l tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, ezeket összefőzzük addig, amíg egészen sűrű nem lesz. Ha kész, 2 tojássárgáját belekeverünk, jól eldolgozzuk, félretesszük hűlni, néha megkeverjük. 30 dkg Ramát 25 dkg cukorral habosra keverünk, és hozzáadjuk a kihűlt, lisztes keveréket, majd jól összedolgozzuk, lehetőleg géppel, habosra, közben adagoljunk hozzá 1/2 dl finom rumot.

Összeállítás:

A barna lapra kenjük a krém felét ráhelyezzük a piskóta lapot, majd a krém másik felét kenjük a piskótára. Ezután ráhelyezzük a második barna lapot, és finoman rányomkodjuk.

Csokimáz:

20 dkg porcukor, 2 ek, kakaópor, 3 ek, tej, 3 dkg vaj, vagy ráma margarin. Egy edénybe tesszük a hozzávalókat, a vajon kívül, és feltesszük a gázra, és éppen csak felforraljuk, félre húzzuk, és beletesszük a vajat vagy rámát, és rákenjük a süti tetejére. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar megszilárdul.

Lehetőleg csak másnap szeleteljük, mikor már a szalakális lap megpuhult. A csokimáz az saját 30 éves receptem, nem tejcsokit használtam.
Elkészítési idő: 1 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Zsóka adatlapjaZsóka
Tetszik az oldal, mert érdekes dolgokat lehet összegyűjtögetni, recepteket beírni, és a beírtakat kipróbálgatni.. Imádok főzni:)
Gasztrokalandor pontok: 155
Kedvencekhez adta (1):
Chapii
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (1)Add Comment
mano
...
Írta: mano, 2011. 09. 14
Köszi, hogy feltetted a Te verziódat is smilies/wink.gif
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3404
2011-09-13 13:43:12

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!