Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Előételek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. Az élesztőt 200 ml langyos vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet meg az áttört burgonyát, és jól összedolgozzuk. Letakarva meleg helyen 30-45 percig kelesztjük. A felkockázott paprikát és a felkarikázott újhagymát megolvasztott vajon állandó keverés mellett pár perc alatt megpároljuk. Tálra rakva. kihűtjük.
A sonkát apróra felkockázzuk, és a zöldségekkel összekeverjük. A keverékből keveset félreteszünk, a többit lisztezett deszkán a tésztába gyúrjuk. Rudat formálunk belőle, és 12 darabra vágjuk. Egy 12 darabos muffin tepsi mélyedéseit 2-2 muffin papírral kibéleljük. Szilikonosat nem kell bélelni! A tésztadarabokat lisztes kézzel golyóvá formáljuk, és a formákba rakjuk. Még kb. 15 percig, kelesztjük. A muffinokat a tejszínnel megkenjük, és a maradék sonkás keverékkel megszórjuk. Előmelegített sütőben, 200 °C kb. 25 percig, sütjük. A kész muffinokat a tepsiből azonnal kivesszük, és rácsra téve hűlni hagyjuk. Nagyom jó a délutáni poharazgatásokhoz és a locsolok fogadásához is!
Elkészítési idő:
30 perc
|
||||||
id:1992 |
2010-04-04 15:31:35 |