Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
10 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor 28 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1/2 kávéskanál szódabikarbóna 10 dkg pirított, durvára darált dió 1/4 teáskanálnyi só 1,5 teáskanál fahéj 4 tojás 2,4 dl olaj 34 dkg finomra reszelt sárgarépa 1 db közepes, reszelt alma / vagy kb. 1 dl pépesített ananászbefőtt A krémhez: 2 tojás 10 dkg porcukor 2 evőkanál liszt 2 dl tej 1 csomag Bourbon vaníliás cukor 1 citrom leve és reszelt héja 10 dkg vaníliás krémtúró 10 dkg vaj A díszítéshez: 5 dkg durvára vagdosott vagy darabolt pirított dió 1 dl habtejszín marcipán (vagy nyújtható fondant) a figurákhoz, cukorkák 3 dkg kókuszreszelék, keserű mandula aromával átkevergetve és kiszárítva a fűhöz
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, és a répareszeléket az almával. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, 180 fokon sütjük ki, kb. 45 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.
A krémhez a vaj, a krémtúró, a citromlé, és annak reszelt héjának kivételével az összes adalékot robotgéppel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni, majd a habosított vajjal keverjük el. Adjuk hozzá a krémtúrót, a citromlevet és a héjat. A tortát 3 lapra szeljük, és megtöltjük. A krémből hagyunk az oldalának megkenésére is egy keveset, majd diódarabokkal megszórjuk. A tetejét tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük. Legyenek szívesek kipróbálni nagyon finom.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1933 |
2010-04-03 20:52:40 |