Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Saláták
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Húsvéti majonézes saláta mini formákban képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Gyümölcsös tészta kosár formába és 1 tálba töltöttem ki az anyagot,folpackkal bélelve.
Ez egy őzgerincformára való mennyiség. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. A zöldségkeveréket, krumplit sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen! A mártást összekeverjük a zöldségekkel. 2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni. A formákat vagy őzgerincet kibéleljük folpackal. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. 3. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
id:3655 |
2012-04-09 15:30:57 |