Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
A leveshez:
4 csirkecomb (alsó), 2 sárgarépa, 1 zöldség, 2 közepes vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 közepes burgonya, 1 csokor petrezselyem, ételízesítő, só, egész bors, szegfű bors. A baconös sült csirkecombhoz: 20 dkg szeletelt bacon, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, kakukkfű, 1.5 ek liszt, pirospaprika, őrölt bors, a többi a levesből jön. :)
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Leves:
A leveshez valókat felteszem hideg vízben, lassú tűzön főzöm, csak akkor ízesítem, mikor már majdnem kész. A csirkecombokat kiveszem, mielőtt egészen megfőne. A levest leszűröm. Baconös sült csirkecomb: Egy jénai aljára teszem a felkarikázott vöröshagymát. A lisztet összekeverem ízlés szerint borssal, kakukkfűvel és pirospaprikával, megforgatom benne a combokat, betekerem a baconbe. A combokat a hagyma tetejére teszem. A tejfölt elkeverem a levesből kivett, villával áttört fokhagymával és vöröshagymával, adok hozzá 2 ek. levest is, majd leöntöm vele a combokat, tetejét megszórom reszelt sajttal. Ha szükséges, tehetünk még alá a levesből. Sütőben először fólia alatt sütöm addig, míg a hagyma megpuhul, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm. Sült krumplival, vagy önmagában tálalom.
Elkészítési idő:
3 óra
|
||||||
id:1902 |
2010-03-16 17:54:29 |