Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Receptek - Birka
1
1
A bárányt dörzsöljük be alaposan az olajjal, és süssük egy előmelegített, kiolajozott grill-lapon, amíg megpirul, és jól...
|
A báránybordát lapos tálba tesszük, ráöntjük a mézet és a bort, és fekete borsot őrölünk rá.
A mártáshoz a cukrot, a borecetet és...
|
1
A meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk.Nagyméretű serpenyőben 2 evőkanál olajat felhevítünk,és a burgonyát 15 percig kevergetve...
|
A vegyes zöldséget és a vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, az olajjal meg a borssal összekeverjük, tepsibe terítjük. A...
|
A kenyeret kis kockákra vágjuk.A friss kakukkfüvet leöblitjük,apróra vágjuk.A fokhagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fenyőmagot...
|
A zöldséget meghámozzuk és durvára aprítjuk. A csontot leöblítjük, szárazra töröljük és 2 ek.forró olajban megforgatjuk. Hozzáadjuk a...
|
1
A fokhagymát lereszeljük,a rozmaringgal összekeverjük.
A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
A reszelt citromhéjat, a citrom...
|
Nagyobb lábasban felforrósítunk 3 ek. olívaolajat, majd a bárányhúst nagy lángon, adagokban megpirítjuk.
A már kész adagokat...
|
A felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a kis kockára vágott húst, a zöldpaprikát és zsírjára...
[Birka]
|
A hagymát zsíron megdinszteljük, amikor már üveges, beletesszük a húst, a fűszereket. Kb. 15 perccel a pörkölt elkészülése előtt...
[Birka]
|
A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk, majd a vöröshagymakrémmel együtt, az olajon, lábasban megpirítjuk. A fokhagymakrémmel...
|
A hússzeleteket egyenként bedörzsöljük (leheletnyi) sóval, borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Egy jókora tűzálló tálat vagy...
|
Húzzuk le a báránycomb bőrét, ha szükséges és konyhai törlővel töröljük szárazra. Hámozzunk meg 5 gerezd fokhagymát, és nyomjuk át...
|
Illatos birkasült
24 óra múlva a húst a páclével és 0,5 dl száraz, minőségi vörösborral 200 fokos sütőben, alufóliával letakarva...
|
A húst nagyobb kockákra vágom. Összekeverem a joghurtot a sóval, a borssal, az olajjal,a zúzott fokhagymával és 1 fej lereszelt...
|
A báránybordát felszeleteljük, leszedjük a faggyút, klopfoljuk, az inakat éles késsel átvágjuk. A hússzeleteket üvegtálba tesszük,...
|
A bordákat megszabadítjuk a fagyútól, és megmossuk.
Tálkába citromlevet, olívaolajat, zúzott fokhagymát, sót, őrölt borsot,...
|
A báránybordákat sóval, durva őrölt borssal, zsályával fűszerezzük, kevés forró olajban elősütjük, majd forró sütőben 180 °C-on...
|
A tojásokat keményre főzzük.A kenyeret vízbe áztatjuk,kicsavarjuk,majd összedolgozzuk a zöldségekkel,fűszerpaprikával és a...
|
A húst megmosssuk.Vágjuk négyfelé,és két réteg folpack közé helyezve klopfoljuk ki a hús darabokat.A szeleteket sózzuk,borsozzuk meg,majd...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57