Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Halételek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
1. Megtisztítjuk, felvágjuk és besózzuk a halat.
2. Az összekockázott szalonnát sütni kezdjük, ha kiolvadt a zsírja, kiszedjük a pörcöt, és beletesszük az összevágott hagymát. 3. Amikor üveges a hagyma, félrehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük az összevágott paradicsomot, parikát, és a hal fejét-farkát, ha filéztük a gerincét is. 4. Sűrűn kevergetve, nagy lángon főzzük az alapot, a vizet pótoljuk, ha szükséges. Közben borsozzuk. 5. Ha már kezd a hagyma jól megpuhulni, szedjük ki a halcsontokat, tegyük bele az előzőleg besózott harcsadarabokat. 6. Főzzűk kb fél órát, hogy a végén jó sűrű legyen a szaftja. Lehet belelöttyinteni kevés vörösbort is, nem fől szét a hal olyan gyorsan. 7. Amikor a halat beletettük az alapba, forraljunk vizet, főzzük ki a tésztát, keverjük össze a túróval-tejföllel. Tálaláskor tegyünk a tésztára a szalonnapörcből. Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:1643 |
2009-12-07 17:58:59 |