Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt 15 dkg margarin 4 tojás sárgája 2 dkg élesztő (kevés tejben felfuttatva) 1 1/2 evőkanál porcukor só Töltelékhez: 1,5 kg alma cukor ízlés szerint 1 cs. vaníliás cukor fahéj ízlés szerint Tetejére: 4 tojásfehérje 1 púpos evőkanál porcukor csöpp só maréknyi durvára vágott vagy darált dió
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kicsit pihentetjük,majd kisodorva közepes méretű tepsibe tesszük..
Félig elősütjük 200 fokon. A töltelékhez az almát meghámozzuk,lereszeljük,a hozzávalókkal ízesítjük és megpároljuk. Ha a tészta is és az alma is kihűlt,az almát ráterítjük a tésztára. A megmaradt 4 tojásfehérjét csöpp sóval felverjük,közben hozzáteszünk 1 púpos evőkanál porcukrot,és kemény habbá verjük. Rákenjük a tojásfehérjét az almára,tetejét a dióval megszórjuk,és 180 fokon ismét addig sütjük,ameddig a hab szép rózsaszínes lesz.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:2465 |
2010-05-15 16:46:46 |