Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, majd apró kockákra vágom.
A gyros fűszerkeveréket kevés olajjal elkeverem és ráöntöm a felkockázott húsra, hagyom pácolódni, míg a többi hozzávalót elkészítem. A krumplit szintén apró kockákra vágom és megsütöm forró olajban. Tzatziki: 1 db kígyóuborkát megmosok és lereszelem a sajtreszelőn. A nagy tejföl felét és egy joghurtot elkeverek, belereszelem a két gerezd fokhagymát, sóval ízesítem és belekeverem a lereszelt uborkát, majd hűtőbe teszem tálalásig. Csípős szósz: A tejföl másik felét a kis pohár joghurttal elkeverem, majd belekeverem a 2 kk erőspistát, szintén hűtőbe teszem. A bepácolt húst serpenyőbe kisütöm, hogy jó ropogós legyen. Tálalás: A salátát jól megmosom és a tányért beterítem 3-4 levéllel. A saláta ágy közepére a gyros húsból kis halmot rakok, köré szórok sült krumplit és felkockázott paradicsommal, kígyóuborkával díszítem. Külön tálba felszolgálom a két szószt, így mindenki magának tud rá tenni.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3822 |
2012-08-14 11:41:11 |