Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók - 4 személyre -
- 4 egész csirkecomb - 1 nagy fej vöröshagyma - 2,5 db. gránátalma leve és magjai + 0,5 db. gránátalma magjai - 1 ek. dijoni mustár - 1,5 ek. balzsamecet - 2 ek. narancslekvár - só, őrölt bors - kevés olívaolaj a sütéshez - 2 marék dió - 0,5 csokor koriander apróra vágva
Gránátalmás-diós-korianderes csirkecomb képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A gránátalma levét, a narancslekvárt, balzsamecetet és mustárt alaposan összekeverjük és félre tesszük. A combokat mindkét oldalukon megsózzuk és megborsozzuk, s a kevés, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk úgy, hogy a bőrös felével kezdjük a pirítást. Majd ezt is félre tesszük. Ekkor a hagymát vékony szeletekre vágjuk, s megpároljuk az olajon. Amikor már halványbarna és puha, hozzáöntjük a gránátalmás levet és felforraljuk 1-2 perc alatt. A combokat egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a hagymás-gránátalmás öntetet és 220 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük alufóliával lefedve. A végén az alufóliát levesszük róla, s a bőrös felével fölfelé kicsit sütjük, hogy ropogós legyen a bőre.
Amíg sül a csirkecomb a sütőben, addig a diók illatosra pirítjuk, s amikor kihűlt, durvára törjük. A koriandert felszeleteljük apróra, s a fél gránátalma magjait egy kiskanállal kivájjuk, valamint, a kifacsart gránátalmákból megmentjük az ép magokat. Ha kész vannak a combok, megszórjuk a korianderrel, a dióval és a gránátalma magjaival. Polentával vagy sáfrányos rizzsel tálaljuk. Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2011/12/granatalmas-dios-korianderes-csirkecomb.html#ixzz1hqlTaBf3
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3528 |
2011-12-28 19:08:18 |