Navigáció: Címlap Receptek Nemzeti ételek Kínai Gőzölt wan-tan garnélával

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Kínai

Gőzölt wan-tan garnélával

Hozzávalók:
20 wan-tan lap (fagyasztott v. saját készítésű, ld. tésztatáska recept)
5 tongku gomba
1 szál újhagyma
8 dkf kukorica
2 ek világos szójaszósz
1 ek rizsbor
1 tk étkezési keményítő
15 dkg nyers óriásgarnéla
1 tojásfehérje
, bors
olaj
Gőzölt wan-tan garnélával képes recept
Elkészítés:
Elkészítjük (ld. tésztatáska recept) vagy letakarva kiolvasztjuk a wan-tan tésztát. A gombát leforrázuk és 20 percig áztatjuk.
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a lecsepegtetett gombát felaprítjuk, majd a hagymával és a kukoricával pürésítjük. Hozzákeverjük a szójaszószt, a rizsbort, a keményítőt, sót és borsot. A garnélákat megtisztítjuk, kettévágjuk. A tésztalapokat kiterítjük, 1-1 púpozott teáskanál tölteléket és két fél garnélát teszünk a közepükre, a széleket megkenjük tojásfehérjével, és a töltelék fölött összenyomkodjuk. A wokban kb fél liter sós vizet forralunk, kiolajozzuk a gőzölőbetétet vagy a bambuszkosárkát,és rátesszük a tésztatáskákat. Fedő alatt közepes lángon kb 15 percig gőzöljük.
Elkészítési idő: 1 óra
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Szandra adatlapjaSzandra

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Nem vesz részt pontgyűjtésben
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:65
2009-01-03 15:49:59

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!