Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Vegetáriánus ételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók:
30 dkg gomolyatúró, 2 szikkadt zsemle, 1 gerezd fokhagyma ![]() 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál margarin ![]() 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál vágott petrezselyem ![]() 1 csipet őrölt szerecsendió, A gomolyasajt-mártáshoz: 10 dkg gomolyasajt, 2 evőkanál margarin, 2 evőkanál liszt ![]() 4 dl tej, 1 csipet őrölt szerecsendió, 1 teáskanál ételízesítő, 1 evőkanál vágott petrezselyem.
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A gomolyatúrót burgonyanyomón áttörjük. A zsemlét nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük (használhatunk, ha van, aprítógépet is). A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük. A margarint habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáadjuk az áttört túrót, a zsemlét, a keményítőt, a citromhéjat, a petrezselymet, a fokhagymát, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszát kb. 15 percig állni hagyjuk. A masszából gombócokat formálunk, és gyöngyöző vízben kb. 5-8 percig, főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk. A sajtmártással tálaljuk. A gomolyamártáshoz a gomolyát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A margarint felhevítjük, világosra pirítjuk benne a lisztet, majd álladó keverés mellett, beleöntjük a tejet. Felforraljuk,
és sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel fűszerezzük. Végül belekeverjük a petrezselymet. A mártást levesszük a tűzről, belekeverjük a gomolya sajtot.
Elkészítési idő:
30 perc
|
||||||
Kategóriák
![]() |
||||||
id:1153 |
2009-11-04 21:13:45 |