Navigáció: Címlap Receptek Előételek Gombás pirog

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Előételek

1

Gombás pirog

Hozzávalók:
Tésztához: 1 csésze búzaliszt, 10 dkg margarin, 1 db tojás, 1 evőkanál víz, ízlés szerint

Töltelékhez: 40 dkg gomba, 12 dkg császárszalonna, 30 dkg újhagyma, 3 db tojás, 2 evőkanál tej, kakukkfű, 3 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál finomra vágott friss kapor, ízlés szerint só, bors
Hirdetés

Elkészítés:
Morzsoljuk össze a lisztet a margarinnal, egy csipet sóval, a tojással, a vízzel, gyúrjunk tésztát belőle és tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk ki és tegyük kiolajozott formába, a tetejére villával húzzunk rovátkákat. A tésztát a tészta átmérőjének megfelelő méretű fóliával borítsuk be, a tetejére helyezzünk súlyt. 220 fokos sütőben süssük 10 percig, majd a súlyt és a fóliát távolítsuk el, majd süssük aranybarnára. A töltelékhez a szalonnát és a gombát szeleteljük fel, a felaprított hagymán fonnyasszuk meg, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel. A félig sült tésztára helyezzünk egy réteg szalonnát, arra egy sor hagymás gombát, majd kenjük be a tej és a tojás keverékével. Reszelt sajttal szórjuk meg és süssük készre. Tálaláskor finomra vágott friss kaporral díszítjük.
Elkészítési idő: 45 perc
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
teandy adatlapjateandy
Csak pozitívan!
Gasztrokalandor pontok: 400
Kedvencekhez adta (1):
Szandra
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:634
2009-03-15 20:58:06

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!