Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Vegetáriánus ételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
30 dkg lilahagyma
20 dkg csiperkegomba 25 dkg koktélparadicsom 30 dkg cukkíni, nagyobb darabokra vágva 2 evőkanálnyi balzsamecet 2 evőkanálnyi olívaolaj a fehérbabpüréhez: 2x40 dkg fehérbab-konzerv, leöblítve és lecsepegtetve 2,5 dl zöldségalaplé 1 gerezd fokhagyma, elnegyedelve 1 evőkanálnyi citromlé 1 evőkanálnyi olívaolaj
Gombás-cukkínis nyársak fehérbabpürével képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Vágjuk a hagymát 12 gerezdre. Tűzzük a nyársakra a gombát, a paradicsomot, a hagymát, és a cukkínit, majd helyezzük őket egy nagy tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel.
Süssük a zöldségnyársakat forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), amíg megpuhulnak és megpirulnak. A fehérbabpüré elkészítéséhez keverjük össze a babot egy nagy lábasban a zöldségalaplével, majd forraljuk fel. Főzzük kis lángon, fedő nélkül további 10 percig, amíg a bab az összes levet magába szívja. A babot ezután turmixoljuk össze a fokhagymával, a citromlével és az olajjal. A nyársakat a babpürére helyezve tálaljuk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1526 |
2009-12-02 19:39:51 |