Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
szárított vagy fagyasztott vargánya gomba
valamilyen más ízű gomba (én a fagyasztott magyar gombakeveréket vargányával szoktam venni) sárgarépa apró kockára vágva petrezselyem gyökér apró kockára vágva új zeller apró kockára vágva és a levele vörös hagyma apróra vágva zsír búzadara tojás
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Vizet forralunk egy fazékban, ha felforrt, beletesszük a felvágott gombákat, a répát, a gyökeret és a zellert. Megfőzzük az egészet. Közben a hagymát zsíron egészen barnára pirítunk. Nem elég üvegesre, hanem barnára. Ha megpirult, a levesbe öntjük a zsírral együtt és egybeforraljuk. A grízből, tojásból, kevés vízből grízgaluskát készítünk. Hagyjuk pihenni, hogy a gríz a tojást jól beszívja. Forró vízben az apró galuskákat kifőzzük.
Tálaláskor a tányérba szórunk pár galuskát és rámerjük a levest.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
id:4125 |
2014-02-21 11:58:54 |