Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók (kb 4 adaghoz)
A leveshez: 500 g vargánya gomba 2-3 ek olaj 1 fej vöröshagyma ![]() kb 2 csipet só ![]() 1 nagy késhegynyi őrölt fehér bors ![]() 2 dl főzőtejszín A díszítéshez: petrezselyemzöld
Gombakrémleves vargányából képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítés
1. A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk 2. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk. 3. A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe. 4. A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi. 5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 6. A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint. 7. A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.
Elkészítési idő:
30 perc
|
||||||
id:3310 |
2011-07-06 15:50:49 |