Navigáció: Címlap Receptek Levesek Gombakrémleves vargányából

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Gombakrémleves vargányából

Hozzávalók:
Hozzávalók (kb 4 adaghoz)

A leveshez:
500 g vargánya gomba
2-3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
kb 2 csipet
1 nagy késhegynyi őrölt fehér bors
2 dl főzőtejszín

A díszítéshez:
petrezselyemzöld
Gombakrémleves vargányából képes recept
Elkészítés:
Elkészítés

1. A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk

2. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.

3. A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe.

4. A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi.

5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.

7. A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.
Elkészítési idő: 30 perc
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34206
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3310
2011-07-06 15:50:49

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!