Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás 12 dkg cukor 12 dkg liszt csipet só 1 mk. sütőpor A töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg csokoládé 1 ek. étolaj 3 dl Hullala (növényi eredetű tejszín) 1/2 üveg magozott meggybefőtt A díszítéshez: tejszín meggy fehér csoki 1-2 csepp mandulaaroma (A díszítés elemei elmaradhatnak,porcukorral meghintve is mutatós)
Gesztenyés-meggyes piskótatekercs képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítése.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a csipet sóval,cukorral kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat,tovább keverjük,majd óvatosan bele forgatjuk a sütőporral elkevert ,átszitált lisztet. Kibélelünk egy 30×40 cm-es gáztepsit sütőpapírral,majd a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és melegen feltekerjük. A ruhában feltekerve hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: (Cukor nem kell a krémbe!) A tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk. A gesztenyemasszát kipürésítjük,hozzáadjuk a csokoládét is. A tejszínből egy keveset teszünk félre a díszítéshez. A többi tejszínt hozzákeverjük a csokis masszához. A piskótát a konyharuhából kibontjuk,a krémmel megkenjük. A meggyel megszórjuk és szorosan feltekerjük. Díszítéshez a fehér csokit az olajjal gőz felett kiolvasztottam,1-2 csepp mandulaaromát cseppentettem hozzá(azért zöld) és a piskótára egy kis kanállal ide-oda csurgattam. A keményre vert,maradék tejszínhez egy-pár csepp meggylét kevertem és díszítettem.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:3711 |
2012-05-02 10:06:41 |