Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg Rama margarin 2 kiskanál kakaópor 1 evőkanál kókuszreszelék 0,5 dl rum 10 dkg kristálycukor 25 dkg darált háztartási keksz A krémhez: 12 dkg Rama margarin 1 kiskanál kókuszreszelék 2 kiskanál rum 10 dkg kristálycukor 25 dkg gesztenyemassza A tetejére pedig: 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
Gesztenyés keksz rolád képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne.
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig dolgozzuk össze, míg a cukor el nem olvad benne. Egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és a tészta felét egy vízbe mártott késsel kenegetve egy kb. 21x25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyemassza felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy elkészítjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és megkenjük tésztánkat. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll és nagyon finom.
Elkészítési idő:
30 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3105 |
2011-02-22 18:09:39 |