Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Fritole - Velence farsangi fánkja

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

2
4
2

Fritole - Velence farsangi fánkja

Hozzávalók:
- 1,25 dl langyos tej
- 4 dkg cukor
- 1,25 dkg friss élesztő
- 5 dkg vaj felolvasztva hidegen
- 25 dkg liszt
- 1 csipet
- 1 tojás sárgája
- 0,25 dl marsala (helyette lehet fehér, félédes-félszáraz bor is)
- 1-1 citrom és narancs reszelt héja
- 5 dkg aranymazsola
- 1 dl víz
- 0,25 cl brandy
- 2,5 pirított és apróra vágott fenyőmag
- olaj a sütéshez
- porcukor a tálaláshoz
Fritole - Velence farsangi fánkja képes recept
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverünk 0,5 tk. cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük az élesztőt, a bort, a sót, a tojássárgáját, a marsalat, a maradék cukrot és a narancs és citrom reszelt héját, majd kb. 10 perces dagasztással szép tésztát készítünk belőle.
Megkenjük mindkét oldalát egy kis olvasztott vajjal vagy olajjal, lefedjük a tálat a tésztával folpackkal és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ez idő alatt a vízbe beleöntjük a brandyt és felforraljuk benne a mazsolát, majd miután elzártuk alatta a tüzet, még a lében hagyjuk, s kb. 10 perc után leszűrjük és nagyobb darabokra vágjuk.
Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk ismét, s közben beledolgozzuk a mazsolát és az aprított, pirított fenyőmagot, majd ismét lefedjük, meleg helyre tesszük és újabb 20 percig kelesztjük.
Egy mély fazékba bőségesen öntünk olajat, a tésztából egy nedves evőkanállal gombócokat szedünk, s megsütjük mindkét oldalát aranybarnára. Egyszerre max. 8 gombócot tegyünk egy kb. 30 cm átmérőjű fazékba.
A végén porcukorral és lekvárral tálaljuk. Az olaszok nem esznek hozzá lekvárt, de nekem úgy volt az igazán finom.

Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2012/02/fritole-velence-farsangi-fankja-dolce.html#ixzz1lR8OPKrT
Elkészítési idő: 2,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
farsang,  fánk,  karneváli fánk
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
RozmaringésCsokoládé1 adatlapjaRozmaringésCsokoládé1

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 2690
Kedvencekhez adta (2):
Mano69
roadstar
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (4)Add Comment
RozmaringésCsokoládé1
...
Írta: RozmaringésCsokoládé1, 2012. 02. 06
ez nagyon kedves tőled, nagyon szívesen küldök, csak nem találok hozzád mail címet, valamint, nem tudom, hol jelennek meg a receptjeim, amihez kellene a logo.
A privátomra is küldheted a mail címed és a választ: ...
mano
...
Írta: mano, 2012. 02. 06
Már megtörtént smilies/smiley.gif
Ha küldesz nekem bannert, akkor ki tudnám tenni, és automatikusan megjelenne a receptjeid mellett. Gondold meg smilies/smiley.gif
RozmaringésCsokoládé1
...
Írta: RozmaringésCsokoládé1, 2012. 02. 06
Szia, köszönöm a gratulációt! Ha van kedved, látogass el a blogomra, sok finomságot találhatsz ott a olasz konyhából.
mano
...
Írta: mano, 2012. 02. 06
Nagyon guszta. Gratulálok hozzá, és köszi, hogy megosztottad!
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3554
2012-02-04 19:51:00

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!