Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Saláták
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
75 dkg burgonya
só 4 főtt tojás 2 pár virsli 1 nagy póréhagyma vagy 1 csomó újhagyma 1 nagy fej saláta 1 csok. petrezselyem 5 evők. Univer majonéz 2 evők. Univer ketchup 1 evők. főzőtejszín 4 evők. tejföl 1 ecetes uborka 1 cikk vöröshagyma 2 evők. fehérbor
Frankfurti saláta képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Hideg vizet ne öntsünk rá, a burgonyát ne áztassuk, mert íze megváltozik.
A majonézt a ketchuppal, a tejszínnel meg a tejföllel összekeverjük. Az ecetes uborkát és a meghámozott hagymát apróra vágjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a borral ízesítjük, de pár csepp ciromlevet is keverhetünk bele. A főtt tojásokat és a virslit meghámozzuk, karikákra szeljük. A póré zöld szárát meg „bajuszát” levágjuk, törzsét vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A salátát leveleire bontva megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kisujjnyi széles csíkokra metéljük. A főtt burgonyát meghámozzuk, 3 milliméter vastag karikákra vágjuk, és tálba tesszük a salátával, a tojással, a virslivel meg a póréval együtt. Végül a fűszeres, majonézes öntettel óvatos mozdulatokkal, vigyázva, hogy ne törjük, összeforgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel meghintjük, és letakarva pár órára behűtjük, hogy egy kicsit összeérjen.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1312 |
2009-11-13 20:00:22 |