Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Receptek - Főzelék
A meghámozott,cikkekre vágott burgonyát forrásban lévő,sós vízben kb.20 percig főzzük.A tojásokat kb.8 perc alatt megfőzzük.A z apróra...
|
A megtisztított burgonyát vékony karikára vágjuk s annyi vízzel főzzük fel, hogy elfedje. Sóval, majorannával ízesítjük. Elkészítjük...
[Főzelék]
|
A csirkecombokat sózva, borsozva 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni. A felhevített olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,...
|
Elkészítés:
A borsót az olajon fedő alatt puhára pároljuk.
Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel,sózzuk,ízlés szerint...
[Főzelék]
|
1
A szalonnát apró kockára vágom,kiolvasztom,majd ráhelyezem az apróra vágott hagymát és a feldarabolt...
|
A tököt megtisztitom és lereszelem kicsit hadjuk mig a levét kiereszti,majd nyomkodjuk ki a levét és vizzel tegyük fel főni sózzuk és...
[Főzelék]
|
A krumplit meghámozom, apró kockára vágom, és annyi sós vízben teszem fel főni, hogy kétujjnyira ellepje. A hagymát apróra vágom, és a...
[Főzelék]
|
A meghámozott karalábét vékony cikkekre daraboljuk,és 1,25 dl forrásban lévő,sós vízbe szórjuk.Fedő alatt kb.15 percig pároljuk.A...
|
A lencsét megmossuk, előző nap beáztatjuk,majd ebben a vízben ,citromhéjjal,sóval,babérlevéllel feltesszük főni.
Ha puhára...
|
1
A lencsét előző éjjel áztassuk be hideg vízbe, majd másnap tegyük fel főni. Adjunk hozzá 2-3 babérlevelet, és egy kis fej megtisztított...
|
Lencsefőzelék csirkepörkölttel A lencsét megmossuk, előző nap beáztatjuk,majd ebben a vízben ,citromhéjjal,sóval,babérlevéllel feltesszük főni. Ha puhára...
[Főzelék]
|
lencsét kiválogatomhideg vízben többször átmosom és előző este beáztatom.Másnap az áztatott vizet leöntöm újból feltöltöm vízzel...
[Főzelék]
|
A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra leszeleteljük, majd egy edénybe tesszük, felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól...
[Főzelék]
|
1
A csirkét besózom.az olajos keveréket rákenem a húsra.A sütöedénybe kevés vizet és kevés olajat teszek ide rakom rá a husokat 200fokon 40...
[Főzelék]
|
2
A megtisztított kelkáposztát feldarabolom,mintha főzeléknek lenne.
Serpenyőbe margarint/olajat teszek,és ha felmelegedett,beleszórom a...
|
Sárgaborsó főzelék fasírt pogácsával A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára . A hagymákat megtisztítjuk és apróra feldaraboljuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a...
[Főzelék]
|
A spenótot alaposan megmossuk, forró sós vízben puhára főzzük, lecsorgatjuk, és turmix géppel pépesítjük, vagy szitán áttörjük.
A...
|
Tészta
A lisztet, tojásokat és sót összegyúrjuk kemény tésztává. Ha kell bele egy kis víz, akkor teszünk bele. Majd pihentetjük...
[Főzelék]
|
1
A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, a magját kikaparjuk és húsát ujjnyi hasábokra...
|
Az olajon megdínszteljük a hagymát, megszórjuk a liszttel, és hagyjuk felhabosodni.
Öntsük fel a zöldséglével és a tejjel, majd...
[Főzelék]
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57