Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
1 szelet kenyér 4 gerezd fokhagyma ![]() 4 ek. olaj 1 ek. ételízesítő por 2 dl tej 1 tk. finomliszt 1 mokkáskanál törött fehérbors
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, egy lábosba tesszük, és hozzáöntünk nyolc deci vizet. A borsot és az ételízesítőt a levesbe tesszük, majd az egészet megfőzzük. Eközben a kenyeret is felkockázzuk, akkora kockákra, mint a krumplit. Forró olajban megpirítjuk a kenyérkockákat, majd az összepréselt fokhagymát és a tejet összekeverjük, és ezzel leöntjük a kenyeret. Megvárjuk, hogy az egész jól átszívja az öntetet, majd leszűrjük, és a tejbe szórjuk a lisztet. Az időközben megpuhult krumplira öntjük a lisztes tejet, felforraljuk, majd a kenyeret is hozzáadjuk, és addig főzzük, amíg az egész egy puha massza nem lesz.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:507 |
2009-03-10 16:39:34 |