Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg zsír eredetileg(20 dkg margarint használtam helyette) 15 dkg porcukor 4 db tojássárgája 1 tasak vaníliás cukor ![]() 30 dkg finomliszt 1 csipet só ![]() 1/2 sütőpor ![]() citromlé szükség szerint A tészta lekenéséhez: baracklekvár Szóráshoz: durvára vágott dió,fél maréknyi A habhoz: 4 db tojásfehérje 1 csipet só 1/4 citrom leve 15 dkg porcukor Továbbá: 25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi A tészta hintéséhez: porcukor
Főispánné remeke képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,annyi citromlével,hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órára hidegen tároljuk. A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral,a vágott dióval megszórjuk és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük.(kb 20 perc.) Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm-re kisodorjuk és egy derelye vágóval csíkokat vágunk. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből,a tojáshabot rákenjük,rácsokat rátesszük és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük. A vékony rácsozat átsül,a habnak csak száradni kell,ha kezdene barnulni,akkor fedjük be fóliával. Gyors,finom,olcsó,nagy tepsi sütemény. Anyósom receptje volt,gondoltam megsütöm. Jónak találtam,még eddig nem sütöttem. Gyorsan elkészül és nagyon finom.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]() |
||||||
id:3757 |
2012-06-25 00:45:39 |