Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt 25 dkg vaj vagy margarin 10 dkg porcukor 3 tojássárgája 1 dl tej A diótöltelékhez: 20 dkg dió darálva 10 dkg cukor 5 dkg mazsola 1 dl tej A lekenéshez: 1 tojás A máktöltelékhez: 20 dkg darált mák 10 dkg cukor 5 dkg mazsola 1 dl tej Az almatöltelékhez: 80 dkg savanykás alma 2 evőkanál méz 1 citrom szegfűszeg
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgákkal, meg a tejjel gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelékek elkészülnek.
Az almákat tisztítsd meg, reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítsd mézzel. A mákos töltelékhez a mákot forrázd le a tejjel, keverd el a cukorral meg a mazsolával. Hasonló módon készítsd el a diós tölteléket is. Egy magas falú kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd négy részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra. Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával és kend be felvert tojással. Előmelegített sütőbe és 170 fokon 60-65 perc alatt süsd aranyszínűre. Akkor szeleteld, ha már kihűlt. (Tej helyett használhatsz bort a tésztához is és a dió valamint a máktöltelékhez is.)
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:1083 |
2009-11-01 12:33:05 |