Navigáció: Címlap Receptek Nemzeti ételek Olasz Fettuccine andante

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Olasz

1

Fettuccine andante

Hozzávalók:
400 g fettucine
2 egész csirkemellfilé(60 dkg)
1 ek. olívaolaj
30 g vaj
2 szelet bacon
2 gerezd fokhagyma
250 g gomba
0,8 dl fehérbor
170 ml tejszín
1 póréhagyma
1 ek. liszt
2 ek. víz
40 g frissen reszelt parmezán sajt
Fettuccine andante képes recept
Elkészítés:
Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben felforrósítjuk és közepes lángnál a csíkokra vágott bacont enyhén megpirítjuk,ezután hozzá adjuk a felaprított fokhagymát.
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk.
Ezt is hozzá adjuk a baconhoz és a fokhagymához,csak úgy mint a felszeletelt gombát.
Állandó keverés mellett puhára pároljuk,felöntjük fehérborral és addig főzzük,amíg a fele folyadék elfő.
Ekkor hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát és a tejszínt és tovább forraljuk,míg kissé besűrűsödik.
Alacsonyabb lángnál további 2 percig főzzük,sóval és borssal ízesítjük.

A tésztát szokásos módon kifőzzük,majd leszűrjük.
A szószt a tésztára öntjük és kis lángon 1-2 perc alatt összepároljuk.
Tálaláskor megszórjuk parmezánnal.
Kínálhatunk hozzá zöldsalátát vagy fűszeres baguettet.
Elkészítési idő: 45 perc
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34206
Kedvencekhez adta (1):
jazmin19
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3307
2011-07-02 16:17:13

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!