Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók:
* 10 dkg tarkabab * 20 dkg húsos derelye * 10 dkg csiperkegomba * 3 pár virsli * 1 fej vöröshagyma * 1 dl fehérbor * 1 dl tejföl * 0.5 dl étolaj * 1 evőkanál liszt * 1.5 l húsleves (kockából) * só * tárkony
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítés:
Az előző nap beáztatott tarkababot megmossuk, majd feltesszük főni a húslevesben. A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott gombát, a felkarikázott virslit. A húsos derelyét külön kifőzzük, majd leszűrve melegen tartjuk. Mikor a bab majdnem megpuhult, hozzáadjuk a gombát, virslit és együtt tovább főzzük. Liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, lassú tűzön kiforraljuk. Ízesítjük vágott, friss tárkonylevéllel, kevés fehérborral. Tálalásnál a húsos derelyére merjük a forró levest, tejföllel díszítjük.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:218 |
2009-02-02 14:30:47 |