Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Előző este áztassuk be a babot. A sonkát mossuk meg és pár percre dobjuk forró vízbe. Egy nagyobb cserépedénybe (ha nincs sima leveses edénybe) tegyük bele a lecsepegtetett babot, és az egész sonkát, egy hagymát, egy répát, egy szál zellert, majd tegyünk rá vizet majd sózzuk. Tegyük az edényt a tűzre és főzzük. Amikor a bab megpuhult, akkor egy szűrőkanál segítségével a felét szedjük ki és zúzzuk vagy turmixszoljuk össze. Tegyük vissza a pürét az edénybe, majd amikor újra forr, tegyük bele a tésztát. Amikor a tészta megfőtt, daraboljuk fel a sonkát. Langyosan tálaljuk, olíva olajjal meglocsolva, parmezán sajttal. Sonka helyet használhatunk füstölt oldalast is.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1368 |
2009-11-23 16:48:48 |