Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Fánk töltve

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

1

Fánk töltve

Hozzávalók:
2 dl tej,
5 dkg porcukor,
3 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
6 tojássárgája,
10 dkg vaj,
2 evőkanál rum,
csipet ,
2 alma,
1/2 citrom leve,
3 dkg dió,
csipet fahéj,
5 dkg baracklekvár,
olaj a sütéshez.
Hirdetés

Elkészítés:
A langyos tejben elkeverek 1 kávéskanál cukrot és az élesztőt megfuttatom. Hozzáadom a tojássárgáját, a langyos vajat, a rumot, és a lisztet. Megdagasztom, majd megkelesztem langyos helyen.
Az almákat meghámozom, a magvait kiszedem és kisebb kockára vágom, a citromlevet ráöntöm.
A diót durvára vágom, a fahéjjal elkeverem.
A megkelt tésztát 2 részre osztom, 2 téglalapot nyújtok belőle. Az egyiken megjelölöm a fánkok helyét pogácsaszaggatóval. Mindegyik közepébe 1 pötty lekvárt teszek, majd egy kis fahéjas diót és 1 darabka almát. Ráterítem a másik tésztát, a közöket lenyomkodom és kiszaggatom a fánkokat, 20 percig kelesztem. Felforrósított olajban megsütöm a fánkokat, egyszerre 5-6 fánkot sütök meg. Vaníliás porcukorral meghintem a kisült fánkokat.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 1,5 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
h.bejus adatlapjah.bejus

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 125
Kedvencekhez adta (1):
Szandra
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:757
2009-04-06 16:40:25

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!