Navigáció: Címlap Receptek Köretek Fahéjas mazsolás bagel

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Köretek

Fahéjas mazsolás bagel

Hozzávalók:
A bagelhez:
100-150 g mazsola (ízlés szerint)
900 g kenyér liszt
5 kk.orolt fahéj
1,5 kk.
560 ml langyos víz
2 g szárított élesztő
6 g maláta szirup (maláta por vagy méz)
Fozo vízhez:
5 liter vizet
60 g maláta por vagy szirup,méz
Fahéjas mazsolás bagel képes recept
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a sót, amíg jól osszekeveredik.Borítsuk ki a sodródeszkára,csináljunk a kozepébe egy kis méjedést.Oldjuk fel az élesztőt és maláta szirupot (maláta port vagy mézet) a vízben, és öntsük a méjedésbe.Jól dolgozzuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat és gyúrjuk legalább 5 percig, amíg a tészta sima lesz.Dolgozzuk bele a mazsolát.
Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre (kb. 130 gramm), és formáljuk minden egyes darabot kerek labda formára.Fontos hogy minden bagel azonos méretű legyen,így egyenletesen sülnek meg.
Sodorjuk/lapítsuk ki a tésztákat és tekerjuk fel.Az egyik végét nyomjuk ossze.A másikat pedig hadjuk nyitottan.Ebbe tegyuk bele az ossze nyomott felét és dolgozzuk ossze karika formába.(úgy is készíthetjuk,hogy egy picit lelapítjuk a tésztákat és az ujjunkal lyukat nyomunk a kozepébe.)Terítsunk le torlo ruhával egy tepsit,szórjuk meg lisztel és erre rakjuk a bageleket,úgy hogy legyen koztuk hely,mert még ennek kelnie kel.Takarjuk le szilon fóliával és tegyuk be a huttobe egy éjszakára.
Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra.Vegyuk ki a bageleket a hűtőszekrénybol.
Tegyuk fel a vizet a maláta sziruppal,mézzel vagy maláta porral forni.Amikor már forr tegyuk bele a bageleket (edény nagyságától fuggoen 3-4 db-ot).Amikor feljonnek a víz tetejére szedjuk ki egy torloruhára vagy papírtorlore,hogy elszívja a felesleges vizet.
Rakjuk egy tepsibe és sussuk 200-250°C-on 12-15 percig.Amíg aranybarna lesz.
Elkészítési idő: 3 óránál több
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
mary adatlapjamary
gyorsan finomat,a lehegtö legjobb alapanyagokból
Gasztrokalandor pontok: 1638
mary bannere
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3379
2011-08-16 21:06:14

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!