Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Köretek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a sót, amíg jól osszekeveredik.Borítsuk ki a sodródeszkára,csináljunk a kozepébe egy kis méjedést.Oldjuk fel az élesztőt és maláta szirupot (maláta port vagy mézet) a vízben, és öntsük a méjedésbe.Jól dolgozzuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat és gyúrjuk legalább 5 percig, amíg a tészta sima lesz.Dolgozzuk bele a mazsolát.
Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre (kb. 130 gramm), és formáljuk minden egyes darabot kerek labda formára.Fontos hogy minden bagel azonos méretű legyen,így egyenletesen sülnek meg. Sodorjuk/lapítsuk ki a tésztákat és tekerjuk fel.Az egyik végét nyomjuk ossze.A másikat pedig hadjuk nyitottan.Ebbe tegyuk bele az ossze nyomott felét és dolgozzuk ossze karika formába.(úgy is készíthetjuk,hogy egy picit lelapítjuk a tésztákat és az ujjunkal lyukat nyomunk a kozepébe.)Terítsunk le torlo ruhával egy tepsit,szórjuk meg lisztel és erre rakjuk a bageleket,úgy hogy legyen koztuk hely,mert még ennek kelnie kel.Takarjuk le szilon fóliával és tegyuk be a huttobe egy éjszakára. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra.Vegyuk ki a bageleket a hűtőszekrénybol. Tegyuk fel a vizet a maláta sziruppal,mézzel vagy maláta porral forni.Amikor már forr tegyuk bele a bageleket (edény nagyságától fuggoen 3-4 db-ot).Amikor feljonnek a víz tetejére szedjuk ki egy torloruhára vagy papírtorlore,hogy elszívja a felesleges vizet. Rakjuk egy tepsibe és sussuk 200-250°C-on 12-15 percig.Amíg aranybarna lesz.
Elkészítési idő:
3 óránál több
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:3379 |
2011-08-16 21:06:14 |