Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg szőlőskerti csiga, 10 dkg vaj, 3 dkg vöröshagyma, ½csokor petrezselyemzöld, só, 7 dkg liszt, 2 l csontlé (kockából), őrölt fehérbors, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája, kakukkfű, 2 zsemle
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A megtisztított (vízben többször megmosott, körömkefével megsikált házat), előkészített csigahúst (csigavillával kiszedjük a házból), apróra vágjuk és a felhevített vajon pirított apróra vágott hagymán, finomra vágott petrezselyemzölddel, kakukkfűvel gyengén sózva kissé pároljuk. Lisztszórással sűrítjük, csontlével felengedjük. Őrölt fehérborssal fűszerezzük, puhára főzzük. Tejszínes tojássárgáját keverünk bele, külön főzött vajasgaluskát teszünk bele, és külön pirított zsemlekockát adunk hozzá.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1224 |
2009-11-07 14:41:55 |