Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
Hozzávalók:
A díszítéshez:
- kókusz- vagy csokoládéreszelék A krémhez: - 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor - 1 csomag vaníliás cukor ![]() - 20 dkg kristálycukor - 10 db tojássárgája - 3 dl tej - 25 dkg Rama Sütőmargarin ![]() A barna tésztához: - fél csomag sütőpor ![]() - 2 evőkanál rétesliszt - 3 evőkanál keserű kakaópor - 15 dkg darált dió - 15 dkg kristálycukor - 5 db tojásfehérje A fehér tésztához: - fél csomag sütőpor - 2 evőkanál rétesliszt - 15 dkg kókuszreszelék - 15 dkg kristálycukor - 5 db tojásfehérje
Erdélyi Raffaello szelet képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és a cukros habba forgatjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát kb. 35x30 centisre, egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük. Eközben összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző kókuszos tésztát. A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá, azután szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz- vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:2705 |