Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
3 db tojás 3 ek cukor ![]() 3 ek liszt ![]() fél tk sütőpor ![]() 1 ek kakaópor só ![]() csoki bevonat: 1o dkg étcsoki 1 dl tejszin 1 tk vaj marcipános krém: 15 dkg marcipán /Szamos/ 1,5 dl tejszin 1 mk mandula aroma fehércsokis-mascarponés-tejszines krém: 25 dkg mascarpone 2o dkg fehércsoki 2 dl tejszin kb. 4o dkg eper 2 csg félig csokiba mártott ostyatekercs
Epres-marcipános csokitorta képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A sütőt l8o C-ra előmelegítjük. A tojásokkal elkészítjük a piskóta tésztát és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Kb. 25 percig sütjük. Rácsra kiborítjuk és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tejszínt felforraljuk és az apróra tört étcsokit kis lángon felolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat. A már kihűlt piskótát visszatesszük a tortaformába és a langyos csokoládét rákenjük a piskótára. az ostyatekercseket felváltva /egyik alul csokis, másik felül - szorosan a piskóta tetején körbe rakjuk. A marcipánt lereszeljük és a tejszínnel együtt felforraljuk, bele keverjük a mandula aromát és kikeverjük, hogy szép sima legyen. Mikor kihűlt, rákenjük a csokimázra. A krémhez a tejszínt felforraljuk és a fehércsokit beletördeljük. Kicsit állni hagyjuk és simára keverjük. Ha már kihűlt, a mascarponét is hozzáadjuk, majd rákanalazzuk a marcipános krémre. A megmosott és leszárított epreket a krém tetején szépen elhelyezzük. Diszíthetjük mentalevelekkel.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (4)
![]() Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!
|
id:2683 |
2010-06-28 23:44:22 |
Látom, és megérte! Nagyon jól néz ki!