Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 1 csomag vanillincukor, vaj + liszt a tepsi kikenéséhez. A krémhez: 10 g zselatin, 75 dkg eper, 0,5 l habtejszín, 20 dkg kristálycukor. A díszítéshez: 0,5 dl eperlé, 10 g zselatin.
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot verjük fel keményre. A lisztet és a vaníliás cukrot adjuk a habhoz.
A tésztát öntsük kivajazott lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt vágjuk ketté a tésztát, az egyik lapot helyezzük vissza a tepsibe és a másikat tegyük félre. A zselatint az előírtak szerint készítsük el. A megtisztított eprek 1/3 részét tegyük félre, a többit pürésítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a cukrot, a zselatint, valamint az eperpürét. A massza egy részét (4 evőkanálnyit tegyünk félre) a többit kenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd tegyük rá a félretett eperszemeket. Fedjük be a másik lappal és a tetejét kenjük meg a félretett 4 kanál krémmel, majd tegyük a hűtőbe 30 percre. 0,5 dl eperlevet melegítsünk föl kb 60 fokra és tegyük bele az elkészített zselatint, ha a zselatin elolvadt benne vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Amint el kezd dermedni öntsük a süteményre és várjunk amíg megköt.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:935 |
2009-10-18 20:21:46 |