Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Emeletes marcipántorta

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

1

Emeletes marcipántorta

Hozzávalók:
9 db tojás
21 dkg sütőcukor/kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1/2 teáskanál sütőpor
90 dkg marcipánmassza
45 dkg porcukor ételfesték (piros)
30 dkg dió
7,5 dl tejszín
25 dkg baracklekvár
Hirdetés

Elkészítés:
8 tojásfehérjét 20 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral habbá verjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet.
Egy 24 cm-es és egy 18 cm-es tortaformában elosztjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhely 2-es fokozat) a kisebbet 30, a nagyobbat 35 percig sütjük.
A deszkára 5 dkg porcukrot szitálunk, 15 dkg marcipánnal összegyúrjuk és az ételfestékkel rózsaszínűre megfestjük.
Kb. 1 cm-es rudakká sodorjuk, egyforma darabokra vágjuk, és néhányat a bimbókhoz kúppá formáljuk
A többiből golyókat gyúrunk, a porcukorral meghintett deszkán vékonyra nyújtjuk és a szirmokat óvatosan a kúpok köré illesztjük.
Az alsó szélüket a kúphoz nyomjuk, a felsőt kifelé pödörjük. Lehetőleg egész éjszaka száradni hagyjuk.
Csúcsukat az elkevert tojásfehérjével megkenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk.
Rövid száradás után a bimbók szár felőli végét laposra vágjuk.
A tortalapot keresztben három-három részre vágjuk.
A tejszínt a maradék vaníliás cukorral és cukorral kemény habbá felverjük, majd beleforgatjuk a ledarált diót.
A krémmel mindkét tortát megtöltjük.
Rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, majd a megmelegített, átpaszírozott lekvárral körös-körül megkenjük.
A maradék marcipánt 20 dkg átszitált porcukorral összegyúrjuk.
Egy nagy nejlonzacskót felvágunk, porcukorral meghintjük, és a massza 2/3-át 45-50 cm-es kerek lappá kinyújtjuk.
A nejlon segítségével a lapot a nagyobbik tortára borítjuk.
A zacskót eltávolítjuk, a marcipánt körös-körül odanyomkodjuk.
A kiálló részeket levágjuk, a maradékhoz gyúrjuk, és kb. 40 cm-es kerek lappá kinyújtjuk.
A kisebbik tortára fektetjük, a kiálló részeket levágjuk és máskorra eltesszük.
A maradék felmelegített lekvár segítségével a kisebbik tortát a nagy torta közepére ragasztjuk.
A maradék porcukorból és félretett tojásfehérjéből mázt keverünk.
Adagokra osztva nyomózsákba töltjük és a tortát kidíszítjük.
Végül a maradék mázzal a rózsákat a tortára ragasztjuk, és száradni hagyjuk.
Elkészítési idő: 2,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
sebloeb adatlapjasebloeb
Imádok sütni, főként a tortákat készítem legszívesebben
Gasztrokalandor pontok: 1120
Kedvencekhez adta (1):
Angelus70
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2145
2010-04-22 00:05:47

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!