Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
8 tojásfehérjét 20 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral habbá verjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet. Egy 24 cm-es és egy 18 cm-es tortaformában elosztjuk a masszát. Előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhely 2-es fokozat) a kisebbet 30, a nagyobbat 35 percig sütjük. A deszkára 5 dkg porcukrot szitálunk, 15 dkg marcipánnal összegyúrjuk és az ételfestékkel rózsaszínűre megfestjük. Kb. 1 cm-es rudakká sodorjuk, egyforma darabokra vágjuk, és néhányat a bimbókhoz kúppá formáljuk A többiből golyókat gyúrunk, a porcukorral meghintett deszkán vékonyra nyújtjuk és a szirmokat óvatosan a kúpok köré illesztjük. Az alsó szélüket a kúphoz nyomjuk, a felsőt kifelé pödörjük. Lehetőleg egész éjszaka száradni hagyjuk. Csúcsukat az elkevert tojásfehérjével megkenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Rövid száradás után a bimbók szár felőli végét laposra vágjuk. A tortalapot keresztben három-három részre vágjuk. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral és cukorral kemény habbá felverjük, majd beleforgatjuk a ledarált diót. A krémmel mindkét tortát megtöltjük. Rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, majd a megmelegített, átpaszírozott lekvárral körös-körül megkenjük. A maradék marcipánt 20 dkg átszitált porcukorral összegyúrjuk. Egy nagy nejlonzacskót felvágunk, porcukorral meghintjük, és a massza 2/3-át 45-50 cm-es kerek lappá kinyújtjuk. A nejlon segítségével a lapot a nagyobbik tortára borítjuk. A zacskót eltávolítjuk, a marcipánt körös-körül odanyomkodjuk. A kiálló részeket levágjuk, a maradékhoz gyúrjuk, és kb. 40 cm-es kerek lappá kinyújtjuk. A kisebbik tortára fektetjük, a kiálló részeket levágjuk és máskorra eltesszük. A maradék felmelegített lekvár segítségével a kisebbik tortát a nagy torta közepére ragasztjuk. A maradék porcukorból és félretett tojásfehérjéből mázt keverünk. Adagokra osztva nyomózsákba töltjük és a tortát kidíszítjük. Végül a maradék mázzal a rózsákat a tortára ragasztjuk, és száradni hagyjuk.
Elkészítési idő:
2,5 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:2145 |
2010-04-22 00:05:47 |