Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Édes-savanyú vadhús

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

Édes-savanyú vadhús

Hozzávalók:
25 dkg sovány őzhús
20 dkg konzerv ananász
10 dkg héjas, zsenge zöldborsó
10 dkg bébikukorica
3 ek szójababcsíra
2 szál újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 kis darab gyömbér
1 gerezd fokhagyma
3 ek szójaszósz
2 ek száraz sherry
1 ek fehérborecet
1 ek olaj
2 kk méz
Hirdetés

Elkészítés:
Megtisztítjuk a borsót, a kukoricát, az újhagymát meg a paprikát. A hagymát és a paprikát 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Vékonyan felcsíkozzuk az őzhúst, és wokban olajat hevítünk, majd 5-6 percig pirítjuk a húst, hozzáadva a zúzott fokhagymát és az aprított gyömbért. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, a szójaszószt, sherryt, borecet és a mézet. Erős tűzön, kevergetve kb 5 percig tovább sütjük. Ha kell kicsit sózzuk. Végül belekeverjük a felaprított ananászt és a szójababcsírát. Épp csak összemelegítjük és lehúzzuk a tűzről. Főtt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Szandra adatlapjaSzandra

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Nem vesz részt pontgyűjtésben
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:53
2008-09-28 21:55:43

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!