Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
6 tojas
1 evőkanál porcukor 1 evőkanál rétesliszt 5 dkg vaj csipetnyi só a töltelékhez: friss, esetleg befőtt gyümölcs vagy karamellkrém és tört grillázs, vagy csokoládé-, ill. diókrém vagy gyümölcsíz a tetejere porcukor
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, csipetnyi sóval ízesítjük, hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét és a lisztet is. A vajon négy omlettet sütünk belőle.
Egyenként valamilyen gyümölcsízzel, ill. karamell-, csokoládé- vagy diókrémmel megkenjük, de halmozhatunk rá friss, esetleg befőtt gyümölcsöket is. Az omletteket félbehajtjuk, és a tetejükre porcukrot szórunk. Nagyon szép és jó az édes omlett, ha a porcukorral megszórt tetejükre izzó rácsot szorítunk, amitől a cukor rács alakban barnára pirul.
Elkészítési idő:
30 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1910 |
2010-04-01 12:14:55 |